Dej: 
250 g  hvedemel
100 g  smør/margarine
75 g  ukrydret svinefedt
¼ tsk  salt
2 spsk  koldt vand
 
Fyld: 
200 g  syltet græskar
100 g  sukker
½ tsk  ingefær
½ tsk  nelliker
½ tsk  kanel
½ tsk  revet citronskal
2 æg
½ dl  mælk
2 spsk  Maizenamel
 
Pynt: 
2 dl  piskefløde.
Saltet blandes i melet. 
Smør og fedt skæres i mindre stykker og blandes med melet. 
Dejen samles hurtigt med vandet. 
Dejen må ikke blive varm og overæltet, hvis man vil have pien sprød. 
Dejen pakkes ind i folie og lægges i køleskabet 1 times tid. 
Græskarstykkerne hakkes på et bræt til de har samme størrelse som store  ærter, hvorefter de røres med sukker, krydderier, æg, mælk og hvedemel i den nævnte rækkefølge. 
Blandingen sættes i køleskabet. 
Når dejen har stået en time, bredes den ud i en tærteform eller en dyb lagkageform (ca. 25 cm i diameter). 
Dejen skal nå helt op til kanten af siderne. 
Formen sættes i køleskabet i yderligere en time. 
Ovnen tændes på 210ºC, og fyldet hældes i formen, når ovnen er varm. 
Bages i 10 minutter ved 210ºC, hvorefter varmen dæmpes til 170ºC. 
Pien bages i yderligere 30 minutter, til fyldet er fast. 
Pien afkøles i formen og serveres i denne, da den er sprød og vanskelig at flytte.
Pien serveres med flødeskum eller cremefraiche.