
Chai er en krydret indisk tedrik med skummende varm mælk - nærmest som en indisk cappuccino! Disse kager har den samme lette og krydrede smag. 
 
12 cupcakes: 
225 g hvedemel 
1 ¾ tsk bagepulver 
1 knsp salt 
1 spsk chaipulver 
60 g usaltet smør 
150 g lyst brunt sukker, letpakket 
2 æggehvider 
1 ½ dl kærnemælk 
Glasur:
200 g flødeost. blødgjort 
175 g flormelis, sigtet 
1 spsk citronsaft 
1 tsk vaniljeekstrakt 
 
Varm ovnen op til 175°C og læg 12 papirforme i en muffinform. 
Rør mel, bagepulver, salt og chaipulver sammen i en skål. 
Rør smør og sukker sammen i en anden skål til det er glat. 
Tilsæt langsomt æggehviderne og bland det godt. 
Tilsæt langsomt melblandingen og til sidst kærnemælk. 
Bland det godt og fordel dejen i papirformene. 
Bag kagerne i 20 minutter. 
Tag formen ud af ovnen og lad den køle af i 5 minutter. 
Løft papirformene op af formen og lad kagerne køle af på en rist. 
Lav glasur: 
Rør flødeost og flormelis sammen i en skål, til det er blødt og luftigt. 
Tilsæt citronsaft og vanilje og rør, til det er glat. 
Smør glasuren på kagerne. 
Opbevar kagerne uden glasur i en lufttæt beholder i op til 3 dage, eller frys dem i op til 3 måneder. 
 

Variationer: 
 
Chaicupcakes med chokolade 
Følg basisopskriften. Tilsæt dejen 100 g mørke chokoladeknapper, efter at kærnemælken er tilsat. 
 
Chaicupcakes med kanel og appelsin 
Følg basisopskriften. Tilsæt 2 tsk stødt kanel til de tørre ingredienser. 
Tilsæt 1 spsk revet skal fra en usprøjtet appelsin sammen med kærnemælken. 
 
Chaicupcakes med hvid chokolade og vanilje 
Følg basisopskriften. Tilsæt 100 g hvide chokoladeknapper og 1 tsk vaniljeekstrakt. efter at kærnemælken er tilsat.