1 liter lunken vand 
50 g  gær 
2 dl  god olivenolie 
4 æg 
1 spsk salt 
ca. 2 kg  hvedemel
  
Rør gæren ud i det lunkne vand.
Tilsæt olie, æg, salt, samt det meste af melet.
Gå over til håndæltning, kom ikke mere hvedemel i end nødvendigt, men min 
erfaring er at brødene tager ca. 2200 g 
Ihvertfald skal dejen være glat, og skal kunne slippe skålen, men samtidig smidig og "levende".
Lad efterhæve lunt og under klæde 1 time.
Slå dejen ned, og form 6 runde brød og placer dem i en bradepande, der er smurt med olie, pensl tillige på siderne af brødene, så er de nemmere at skille fra hinanden efter bagningen.
Lad atter efterhæve under klæde 45 min.
Pensl brødene ovenpå med letpisket æg, og rids dem med en skarp kniv.
Bages ved 225ºC nederst i ovnen 35-40 min.
 
Tips: Drys evt. med groft salt inden bagningen