Logo

Grønsagsbrød

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Dette grøntsagsbrød kan også laves som boller. Brødet kan bruges som alternativ til rugbrød i madpakken, eller nydes lunt med smør til eftermiddagsteen. Brødet er hurtigt og sund.

 

Tilberedningstid: ca. 2 timer Arbejdstid: ca. 30 min.

 

25 g gær (1/2 pakke)

2 1/2 dl vand

2 1/2 dl ymer eller andet syrnet mælkeprodukt naturel

100 g grøntsagsblanding (fx rødbede, selleri, gulerod)

100 g fintvalsede havregryn (3 dl)

1 spsk. groft salt

1 spsk .olie

50 g grahamsmel (l dl)

ca. 500 g hvedemel (8 dl)

pensling: 1 æg

 

Smuldr gæren og rør den ud i ca. 1 dl lunkent vand. Tilsæt det resterende vand og syrnet mælkeprodukt. Vask, skræl og riv grøntsagerne fint. Tilsæt grøntsager, havregryn, salt, olie, grahamsmel og ca. 3/4 af hvedemelet. Ælt ingredienserne sammen til en dej under tilsætning af evt. mere hvedemel. Dejen skal være smidig og glat. Lad dejen hæve tildækket ca. 45 min. ved stuetemperatur.

Form dejen til 2 brød og lad dem efterhæve på bageplade med bagepapir ca. 1 time. Bag brødene nederst i ovnen ved 200 °C ca. 40 min.


 

Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.426 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Pærekage 2En god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Focaccia med olivenFocaccia er flade brød, der oprindeligt stammer fra Italien. Brødene kan laves på mange...
• Rugkiks med sellerifrø og honningEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• RababerkompotEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os