Logo

Grønsagsbrød

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Dette grøntsagsbrød kan også laves som boller. Brødet kan bruges som alternativ til rugbrød i madpakken, eller nydes lunt med smør til eftermiddagsteen. Brødet er hurtigt og sund.

 

Tilberedningstid: ca. 2 timer Arbejdstid: ca. 30 min.

 

25 g gær (½ pakke)

2 ½ dl vand

2 ½ dl ymer eller andet syrnet mælkeprodukt naturel

100 g grøntsagsblanding (fx rødbede, selleri, gulerod)

100 g fintvalsede havregryn (3 dl)

1 spsk. groft salt

1 spsk .olie

50 g grahamsmel (l dl)

ca. 500 g hvedemel (8 dl)

pensling: 1 æg

 

Smuldr gæren og rør den ud i ca. 1 dl lunkent vand. Tilsæt det resterende vand og syrnet mælkeprodukt. Vask, skræl og riv grøntsagerne fint. Tilsæt grøntsager, havregryn, salt, olie, grahamsmel og ca. ¾ af hvedemelet. Ælt ingredienserne sammen til en dej under tilsætning af evt. mere hvedemel. Dejen skal være smidig og glat. Lad dejen hæve tildækket ca. 45 min. ved stuetemperatur.

Form dejen til 2 brød og lad dem efterhæve på bageplade med bagepapir ca. 1 time. Bag brødene nederst i ovnen ved 200 °C ca. 40 min.


 

Facebook
Opret din egen Kogebog Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 2.030 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?