Logo

Grønsagsbrød

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Grønsagsbrød

 

1-2 brød. Tilberedningstid: 35-40 min. Hævetid, i alt: 1 time. Bagetid: 35-40 min. Fryseegnet.

 

#

75 g smør

1 dl vand

½ liter skummetmælk

50 g gær

ca. 1 kg hvedemel (16-18 dl)

3 tsk salt

½ tsk oregano

2 spsk syltet rød peberfrugt

1 gulerod

1 tsk paprika

2 løg

2 spsk frysetørret dild, purløg og persille (blandet)

*

1. Smelt smørret og tilsæt vand og mælk til væsken er fingervarm, udrør gæren heri.

 

2. Tilsæt halvdelen af melet samt salt.

Slå dejen godt sammen.

Ælt dejen med lidt mere af melet og stil den så til hævning på et lunt sted i ca. ½ time.

 

3. Hak syltet peberfrugt og bland det med groftreven gulerod og paprika samt 1 dl af melet.

Pil løget og riv det.

Bland det med de tørrede krydderurter samt resten af melet.

 

4. Ælt den hævede dej let sammen og del den i to portioner.

Ælt den ene portion sammen med syltet peberfrugt og gulerod.

Den anden med løg og krydderurter.

 

5. Rul hver portion ud til en aflang plade.

Læg den ene på den anden og rul sammen, som til en roulade.

Skær evt. igennem til 2 brød.

 

6. Lad dem efterhæve på bagepapir i 30-40 min.

Pensl med lidt mælk og prik eller snit brødene.

Bag på nederste rille i ovnen ved 200 °C i 35-40 min.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 433 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Skal Roskildefestivalen være politik eller musik? I år vil de fejre solidaritet med Palæstina. Er det foreneligt med musik?



Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her