Logo

Grøntsagsboller

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Disse grøntsagsboller er sunde og lækre. De indeholder blandt andet havregryn og ymer. De kan bruges i madpakken eller som en sund snack til søndagskaffen. En nemme at lave og smager dejligt.

 

Grøntsagsboller

 

 16-20 STK.

Tilberedningstid: Ca. 2 timer.

Arbejdstid: Ca. 30 min.

 

25 g gær (½ pakke)

2 ½ dl vand

2 ½ dl ymer eller andet syrnet mælkeprodukt naturel

100 g grøntsagsblanding (fx rødbede. selleri, gulerod)

100 g fintvalsede havregryn (3 dl)

1 spsk. groft salt

1 spsk. olie

50 g grahamsmel (l dl)

ca. 500 g hvedemel (8 dl)

 

pensling: 1 æg

 

Smuldr gæren og rør den ud i ca. 1 dl lunkent vand. Tilsæt det resterende vand og syrnet mælkeprodukt. Vask, skræl og riv grøntsagerne fint. Tilsæt grøntsager, havregryn, salt, olie, grahamsmel og ca. ¾ af hvedemelet. Ælt ingredienserne sammen til en dej under tilsætning af evt. mere hvedemel. Dejen skal være smidig og glat. Lad dejen hæve tildækket ca. 45 min. ved stuetemperatur.

Ælt dejen igennem og skær den i 16-20 stykker, der formes til boller. Fordel dem på bageplader med bagepapir. Lad dem efterhæve i ca. 20 min. og pensl med sammenpisket æg.

Bag bollerne midt i ovn ved 225°C ca. 20 min.

Bollerne er færdigbagte, når de lyder hule ved bank på undersiden.

Afkøl på rist.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.106 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Om tørklædeforbud i skoler?



Effektiv reklame - klik her