Logo

Grahamsbrød med honning

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Grahamsbrød med honning

 

1 brød. Tilberedningstid: 15-20 min. Hævetid i alt: 1-1¼ time. Bagetid: ½ time. Fryseegnet

 

#

50 g smør eller margarine

1 dl vand

50 g gær

1 tsk salt

2 spsk honning

1 dl kefir el. yoghurt naturel

250 g grahamsmel (4 dl)

250 g hvedemel (4 dl)

*

1. Smelt fedtstoffet. Bland væden i. Opløs gæren heri.

 

2. Tilsæt salt, honning, kefir eller yoghurt samt grahamsmel. Rør det godt sammen.

 

3. Kom hvedemelet i lidt ad gangen og ælt dejen blank og smidig.

Lad dejen hæve tildækket på et lunt sted i 30-35 min.

 

4. Ælt dejen let sammen og form den til et aflangt brød.

Læg brødet i en smurt form og lad det efterhæve i ca. ½ time.

Pensl med vand og bag brødet på ovnens nederste rille ved 190-200 °C i ca. ½ time.

Tag brødet ud af formen og lad det svale på en bagerist.

 


 

Facebook
Opret din egen Kogebog Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 675 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?