
 
50 g smør 
4 dl mælk 
100 g fromage frais 0.3% 
1 ½ spsk blå birkes 
2 tsk sukker 
2 tsk groft salt 
200 g rugmel 
400 g hvedemel 
Pensling: Sammenpisket æg 
 
Smelt smørret i en gryde og tilsæt mælken. 
Hæld blandingen i en skål og tilsæt fromage frais. 
Rør gæren ud heri. 
Tilsæt de øvrige ingredienser (hold lidt hvedemel tilbage). 
Slå dejen godt sammen. 
Dæk skålen med et låg og stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 1 time. 
Tag dejen ud på et meldrysset bord, og ælt den godt igennem. 
Tilsæt evt. resten af melet. 
Del dejen i 16 stykker og form dem til boller. 
Kom hver bolle i en rund, smurt aluform (ca. 1 dl). 
Stil bollerne på bageplade og lad dem efterhæve tildækket i ca. 20 min. 
Pensl med æg og drys med blå birkes. 
Bag bollerne midt i ovnen i ca. 20 min. ved 225ºC