250-300 gram courgetter 
2 tsk  salt 
25 gram gær 
4 dl  vand 
1 spsk  honning 
½ kg  grahamsmel eller fuldkornshvedemel
 
Riv de vaskede courgetter groft og bland dem i en skål med 1 tsk  salt. Lad dem trække i ca. 20 minutter og pres dem fri for væde. 
Rør gæren ud i 2 dl  af vandet. 
Tilsæt honning og lad væden stå lunt til den skummer let, efter ca. 20 
minutter. 
Rør gærvæden sammen med courgetterne. 
Tilsæt de sidste 2 dl  vand, 1 tsk  salt og hvedemel. 
Rør alt sammen til en tyk grød. 
Pres "grøden" ned i en smurt bageform og glat overfladen med en ske. 
Dejen skal fylde formen knap ¾ op. 
Dæk formen med film eller et fugtigt klæde og lad dejen hæve et lunt 
sted til den når formens kant, ca. 2 timer. 
Bag brødet i ovnen ved 200ºC varme i ca. 70 minutter.