Logo

Grove baguettes og fint sommersmør

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Grove baguettes og fint sommersmør

 

Bag nogle skønne slanke brød med masser af sprød skorpe, og en rigtig god smag af ølandshvede. Smagen bliver allerbedst med koldhævning, men du får selvfølgelig et tip til hurtighævning. Rul også en pakke smør med årstidens krydderurter og spiselige blomster - det pynter på bordet, og smager skønt.

5-6 brød. Arbejdstid: 1 time. Hævetid: 1½-17 timer. Bagetid: 15-20 min. Brødene er fryseegnede.

#

Baguettes:

6 dl vand

7 g gær

250 g fuldkorns-ølandshvedemel

250 g ølandshvedemel

250 g hvedemel

1 spsk salt

½ spsk olivenolie eller rapsolie

 

Sommersmør:

1 pakke smør (250 g)

friske krydderurter (fx citrontimian, dild, estragon, mynte)

spiselige blomster (tallerkensmækker, hjulkrone, morgenfrue, rose, viol)

*

Dej: Rør gæren ud i koldt vand, og tilsæt de to slags ølandshvede.

Rør dejen sammen, og tilsæt 200 g hvedemel.

Ælt dejen grundigt i mindst 10 min. - gerne på maskine, og tilsæt kun resten af hvedemelet, hvis dejen er meget klistret.

Ælt salt og olie i.

Læg dejen i en stor skål smurt med olie g dæk med film.

Lad dejen hæve i 8-16 timer i køleskab.

 

Grove baguettes og fint sommersmør

 

SMØR:

Læg en pakke smør i en frysepose på 4 liter, og bank/rul den ud til en firkant på ca. 18x22 cm.

Skær posen op i siden, og drys smørret med små krydderurteblade og blomsterkronblade.

Rul sammen ved hjælp af fryseposen, og pak rullen ind i film.

Sæt den i køleskabet.

 

Vend dejen ud på et meldrysset bord, og fold den sammen et par gange.

Del den i 5-6 lige store stykker, og form dem til pølser.

Rul dejpølserne i baguettefacon med spidse ender i din bradepandes længde.

Læg dem på 2 store stykker bagepapir, og lav en fold i papiret mellem hvert brød.

Lad dem hæve tildækket i ca. 1 time.

 

Sæt 2 bageplader i ovnen, og varm op til 250 °C varmluft.

Drys brødene med mel, og rids dem med en skarp kniv - snittene skal gå skråt ind i brødene.

Flyt brødene ind på de brandvarme plader ved hjælp af bagepapiret, sprøjt lidt vand ind i ovnen, og luk straks.

Bag brødene i 15-20 min. - til de er sprøde og gennembagte, og det lyder hult, når man banker dem i bunden.

Afkøl på en rist.

 

Pak smørret ud, og skær det i skiver.

Anret på små tallerkner eller et fad.

 

TIPS: Hurtighævning: Brug 15 g gær og lunkent vand (max 37 °C). Lad dejen hæve til dobbelt størrelse (ca 1 time) Form brødene, og lad dem efterhæve i ca 30 min. Bag som beskrevet.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 


Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 335 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Fuldkornsflûtes3 stk. Tilberedningstid: 15-20 min. Hævetid: 1½ time. Bagetid: 15-20 min. Fryseegnet
• Flûtes - De ægte franske flûtes3-4 stk. Tilberedningstid: ca. 15 min. Hævetid, i alt: 3 timer. Bagetid: 15-20 min....
• FlûtesFlûtes kan bages med forskellig slags mel og kerner. Her ses de Traditionelle franske...
• Glace au fourEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os

Smæk insektet!