Logo

Grove burgerboller - også for børnekokke

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Grove burgerboller - også for børnekokke 

 
Det er ingen kunst at bage godt brød med denne lækre opskrift på grovboller, der kan spises både som almindelige boller og som burgerboller.
Denne opskrift er på grove burgerboller med lækkert salt fyld på toppen. Et hit fra 'Den store bagedyst'.
Tilberedningstid:2 timer. 16 boller.

 
# Ingredienser
100 g gær
10 dl vand
5 tsk sukker
2 tsk salt
4 æg
1 dl olie
300 g groft rugmel
200 g havregryn
1000-1100 g hvedemel

 
Topping:
30 ml tørgær
240 ml varmt vand
30 ml sukker
30 ml olie
2,5 ml salt
360 ml rismel

 
* Tilberedning
Opløs først gæren og derefter sukkeret i lunt vand. 
Rugmel og havregryn tilsættes og så ælter du dejen grundigt - enten med hænderne eller i din røremaskine. 
Når du har æltet dejen, tilsætter du æg, olie, hvedemel og til sidst salt. 
Lad dejen hæve i 45-60 min.

 
Form 16 boller ud af dejen og tryk dem lidt flade.
Lad gerne dejen hæve igen i op til 30 min.

 
Pisk alle ingredienserne til toppingen sammen - tørgær, varmt vand, sukker, olie, salt og rismel.
Lad det stå i 15 min., og fordel derefter toppingen på bollerne.
Lad dem hvile i 20 min.
Bag bollerne i 12 min ved 210 °C.

 
Se alle opskrifter for børnekokke

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 522 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Nu når nytårsaften er overstået, hvad synes du så om fyrværkeriet?


Effektiv reklame - klik her