
 
De lækre hvedeboller
er bagt med knækkede hvedekerner og honning. Skøn og lækker opskrift på boller - Prøv den her! Find flere
gode opskrifter med boller her på madABC.dk ...
10-12 boller.
Arbejdstid: ca. 30 min. Hævetid: 15-20 timer. Bagetid: ca. 15 min. Fryseegnede 
 
#
2½ dl vand 
15 g gær 
2½ dl kærnemælk 
150 g knækkede
hvedekerner (evt. forkogte eller bulgur) 
1½ tsk groft salt 
1 stang vanilje 
1 tsk stødt
kardemomme 
2 tsk flydende
honning eller sukker 
750 g hvedemel 
1 æg til pensling 
*
 
Rør smuldret gær ud
i lidt af vandet. 
Tilsæt resten af
vandet. kærnemælk, knækkede hvedekerner og salt. 
 
Skrab kornene ud af
vaniljestangen, og rør dem i dejen sammen med kardemomme og honning.
Tilsæt gradvist
hvedemel, og ælt dejen glat og smidig. 
Den skal være fugtig
og ikke for tør. 
Sæt dejen tildækket
i køleskabet i 8 timer eller til næste dag. 
 
Ælt dejen igennem,
og form den til 10-12 boller. 
Sæt dem på en
bageplade med bagepapir, og tryk dem lidt flade. 
Lad dem hæve
tildækket i ca. 1 time. 
 
Pensl bollerne med
sammenpisket æg, og bag dem i ca. 15 min. ved 225 °C. 
Bollerne er
færdigbagte, når det lyder hult, når man banker dem i bunden. 
Lad bollerne køle af
på en bagerist.
 
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin