Logo

Grovboller med surdej

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

En surdej laves af mælkesyrerbakterier og gærsvampe, og kan altså fremstilles ved at blande mælk og mel. Surdejen skal laves cirka 24 timer i forvejen. Så husk at de skal laves i god tid.

 

 

1 ½ dl vand
1 dl tykmælk
10 g gær
1 tsk sukker
150 g hvedemel
120 g knækkede hvedekerner
2 dl vand
2 dl lunken vand
10 g gær
1 ½ tsk salt
1 spsk fedtstof
275 g grahamsmel
300 g hvedemel
 
Surdej: Gæren røres ud i vand og tykmælk.
Sukker og hvedemel tilsættes. Dejen slås sammen med en grydeske.
Tildækkes med et grydelåg eller plastfolie og stilles ved stuetemperatur
i ca 24 timer.
Iblødsætning: Vandet hældes over de knækkede hvedekerner.
Trækker i 12-24 timer.
 

Dej: Hvedekerner, grahamsmel, hvedemel, fedtstof, gær og salt kommes i surdejen.
Lunkent vand tilsættes.
Dejen slås sammen med en grydeske. Hvis dejen er for blød, tilsættes
ekstra hvedemel (pas på ikke, at komme for meget i).
Dejen æltes færdig (ca 200 tag).
Hæver til dobbelt størrelse i 1-1 ½ time på et lunt sted.
Luften trykkes ud af dejen, der formes til 18 boller eller 2 brød.
Efterhæver i ca 30 min.
Bages ved 200ºC i ca 20 min.
Ovnen sættes op til 225ºC de sidste 5 min., hvis bollerne er meget lyse.
Brød bages i ca 45 min.
 

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Facebook
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.204 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?