Logo

Grovboller med vanilje og kardemomme

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Grovboller med vanilje og kardemomme

 

De lækre hvedeboller er bagt med knækkede hvedekerner og honning. Skøn og lækker opskrift på boller - Prøv den her! Find flere gode opskrifter med boller her på madABC.dk ...

10-12 boller. Arbejdstid: ca. 30 min. Hævetid: 15-20 timer. Bagetid: ca. 15 min. Fryseegnede

 

#

2½ dl vand

15 g gær

2½ dl kærnemælk

150 g knækkede hvedekerner (evt. forkogte eller bulgur)

1½ tsk groft salt

1 stang vanilje

1 tsk stødt kardemomme

2 tsk flydende honning eller sukker

750 g hvedemel

1 æg til pensling

*

 

Rør smuldret gær ud i lidt af vandet.

Tilsæt resten af vandet. kærnemælk, knækkede hvedekerner og salt.

 

Skrab kornene ud af vaniljestangen, og rør dem i dejen sammen med kardemomme og honning.

Tilsæt gradvist hvedemel, og ælt dejen glat og smidig.

Den skal være fugtig og ikke for tør.

Sæt dejen tildækket i køleskabet i 8 timer eller til næste dag.

 

Ælt dejen igennem, og form den til 10-12 boller.

Sæt dem på en bageplade med bagepapir, og tryk dem lidt flade.

Lad dem hæve tildækket i ca. 1 time.

 

Pensl bollerne med sammenpisket æg, og bag dem i ca. 15 min. ved 225 °C.

Bollerne er færdigbagte, når det lyder hult, når man banker dem i bunden.

Lad bollerne køle af på en bagerist.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 1.583 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Nu når nytårsaften er overstået, hvad synes du så om fyrværkeriet?


Effektiv reklame - klik her