Logo

Havregrynsboller

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder


#

50 g smør
2 ½ dl mælk
50 g gær
½ tsk salt
½ dl lys sirup
140 g havregryn
270 g hvedemel
*


Smelt smørret, tilsæt mælken og lad det blive lunkent.
Rør gæren ud i væsken.

Tilsæt salt, sirup, havregryn og hvedemel.
Ælt dejen godt.
Dæk dejen med et fugtigt klæde og stil den til hævning ½ time.
Ælt atter dejen godt igennem. Del den i 3 stykker, der hver især deles i 8 stykker, før de formes til boller.
Læg bagepapir på en plade, sæt bollerne på pladen lad dem efterhæve tildækket 15 min.
Bag bollerne på ovnens midterrille ved 250 °C i ca 10 min.
Tag bollerne ud og pensl dem straks med vand, læg dem på en rist og lad dem svale af.




 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 2.320 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her