Logo

Grove muffins

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Grove muffins

 

Når man spiser masser af fuldkorn med fibre, er man mæt i længere tid, og det er i det hele taget godt for fordøjelsen. De grove muffins er gode til alle dagens måltider: mellemmåltider, morgenmad og som tilbehør.

De har en sød smag fra tørrede abrikoser og passer derfor ikke til alt, men er især gode til stærkt smagende mad som karryretter og ost.

12 stk. Arbejdstid: 25 min. Bagetid: ca. 20 min. Fryseegnede

 

#

1 dl bulgur

1 dl kogende vand

12 tørrede abrikoser

1 dl neutral olie (se tips)

3 dl tykmælk eller ymer

300 g hvedemel

2 tsk bagepulver

120 g groft rugmel

1 dl sesamfrø

1 dl solsikkekerner

1 tsk groft salt

 

Drys: sesamfrø

*

 

Læg bulguren i en skål, hæld kogende vand på og lad det trække ca. 15 min., til vandet er let afkølet.

Hak abrikoserne fint og tilsæt dem sammen med olie og tykmælk.

 

Bland hvedemelet med bagepulver og resten af de tørre ingredienser.

Rør de to blandinger sammen til en ensartet dej.

Fordel dejen i en smurt muffinpande med 12 huller eller brug to papir-muffinforme til hver, hvis du ikke har en muffinpande.

 

Drys med sesamfrø og sæt dem i en 175 °C varm ovn i ca. 20 min. til de er gennembagte.

Tjek, om de er bagte ved at stikke et træspid eller en lille kniv ned i midten - der må ikke være rå dej på.

Afkøl de bagte muffins på en bagerist.

 

TIPS: Vælg en olie med neutral smag, fx raps-, majs- eller solsikkekerneolie.

Frys evt. muffins i mindre portioner i fryse poser. Pak dem, mens de endnu er varme.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 2.851 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Har du prøvet Kviz.dk?
Effektiv reklame - klik her