Logo

Groveboller med honning

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Disse grove boller indeholder masse af spændende ingredienser så som boghvedegryn, hørfrø og hirse. De kan bruges i madpakken, til fødselsdage, eller til søndagskaffen. De er lette at lave.

 

Fyld:
6 dl vand
½ dl hørfrø
½ dl hirse
½ dl hvedekim
½ dl valset hvede
½ dl knækkede hvedekerner
½ dl boghvedekerner
½ dl boghvedegryn
1 tsk honning

Dej:
25 g gær
1 dl vand
2 dl kvark
1 tsk salt
550 g hvedemel

Pensling: mælk

Bland alle ingredienser til ”fyldet” med undtagelse af honning
Kog 20 min. i en gryde med vand under låg, rør jævnligt rundt.
Tilsæt evt. mere vand.
Rør honning i. Afkøl ”fyldet”.
Rør gæren ud i lunkent vand og kvark.
Tilsæt salt, ”fyld” og hvedemel.
Ælt dejen grundigt igennem.
Dejen kan godt være lidt klæg
Stil den til hævning et lunt sted i 45 min.
Slå dejen ned og ælt den.
Form den til 16 boller.
Sæt dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
Efterhæv i 15 minutter.
Pensl bollerne med mælk og bag dem midt ovnen.

Facebook
Opret din egen Kogebog Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 2.285 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?