Logo

Grovkiks med gulerod

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

1 dl hvedemel
2 dl havregryn
1 dl grahamsmel
½ tsk bagepulver
40 g blødt smør
½-1 dl letmælk
1 fint revet gulerod ca. 75 g
evt. æg og sesamfrø
 
Grønsagspålæg:
½ agurk
1 rød peberfrugt
100 g kvark
 
Måle hvedemel og havregryn op og bland det med bagepulver.
Så æltes blødt smør i dejen.
Skræl guleroden og riv den.
Bland den revne gulerod i, sammen med mælk til dejen er blød.
Med lidt hvedemel på bordet, rulles dejen ud med en kagerulle. Skær dejen ud i firkanter eller udstik figurer med små kageforme.
Læg grovkiksene på bagepapir og prik dem med en gaffel.
Pisk æg sammen og pensl et tyndt lag på kiksene.
Drys til sidst med sesamfrø.
Bag kiksene i ovnen ca. 15 min. ved 200°C.
De skal være sprøde og svagt lysebrune.
Skære agurken i skiver og kom skiverne på nogle af kiksene som en
agurkemad.
Skær peberfrugten i små tern og rør ternene i kvarken.
Smør pålægget på nogle af kiksene.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 2.105 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?


Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her