Logo

Grovrundstykker

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder


#

15 g gær
2 dl vand
1 dl kærnemælk
2 spsk olie
1 ½ tsk salt
125 g 3 kornblanding
300 g fuldkornshvedemel
æg til pensling
birkes eller knækkede rugkerner
*

 
Rør gæren ud i vandet.
Tilsæt kærnemælk, olie, salt og 3 kornblanding.
Bland fuldkornshvedemel i ad et par gange, til dejen har en passende konsistens.
Ælt dejen godt, til den er blød og smidig og form straks 12 rundstykker.
Lad dem hæve koldt (i køleskabet) natten over, dækket med et fugtigt stykke klæde.
Om morgenen pensles de med æg og drysses med birkes eller knækkede rugkerner.
Bages i ca. 16 minutter ved 225 ºC.

   
Tips: Rundstykkerne kan fryses. 




 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 1.844 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Tilmeld nyhedsmail her

Nyeste kommentarer

Afstemning
Hvad synes du om de nye skruelåg der skal sidde fast?


Effektiv reklame - klik her