Logo

Grovtebirkes

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

½ liter vand
100 g 5-kornsblanding (ca. 1 ½ dl)
50 g gær
1 ½ dl skummetmælk
1 tsk groft salt
1 spsk sukker
100 g Cheasy Hytteost 1.5%
ca. 400 g hvedemel (ca. 7 dl)
Pensling: Skummetmælk
 
Bring vandet i kog og tilsæt 5-kornsblandingen.
Lad den koge ved svag varme og under låg i ca. 5 min.
Hæld til afdrypning i en sigte.
Rør gæren ud i mælken og tilsæt 5-kornsblandingen.
Tilsæt de øvrige ingredienser (hold lidt hvedemel tilbage).
Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt sammen. Rul dejen ud til en firkant (ca. 20 x 60 cm).
Fold dejen sammen 2 gange fra den lange side, så der bliver 3 lag.
Skær den ud i 10 "birkes".
Læg dem - med sammenføjningen nedad - på en plade med bagepapir.
Lad de 10 "birkes" hæve tildækket i ca. ½ time. Pensl med mælk og bag dem midt i ovnen, til de er gyldne.
Lad de 10 "grovbirkes" afkøle på en bagerist.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 1.735 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad drikker du til din aftensmad?
Effektiv reklame - klik her