Logo

Grovtebirkes

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
1/2 liter vand
100 g 5-kornsblanding (ca. 1 1/2 dl)
50 g gær
1 1/2 dl skummetmælk
1 tsk groft salt
1 spsk sukker
100 g Cheasy Hytteost 1.5%
ca. 400 g hvedemel (ca. 7 dl)
Pensling: Skummetmælk
 
Bring vandet i kog og tilsæt 5-kornsblandingen.
Lad den koge ved svag varme og under låg i ca. 5 min.
Hæld til afdrypning i en sigte.
Rør gæren ud i mælken og tilsæt 5-kornsblandingen.
Tilsæt de øvrige ingredienser (hold lidt hvedemel tilbage).
Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt sammen. Rul dejen ud til en firkant (ca. 20 x 60 cm).
Fold dejen sammen 2 gange fra den lange side, så der bliver 3 lag.
Skær den ud i 10 "birkes".
Læg dem - med sammenføjningen nedad - på en plade med bagepapir.
Lad de 10 "birkes" hæve tildækket i ca. 1/2 time. Pensl med mælk og bag dem midt i ovnen, til de er gyldne.
Lad de 10 "grovbirkes" afkøle på en bagerist.
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.033 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• OstebollerOsteboller er lette at lave med for eksempel emmentaler. Og så smager de dejligt. Prøv dem...
• Durum flutes 3En god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Pleskner 3En god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Ovnbagt frugt med honningskyrDesserten er frisk frugt bagt i ovnen og serveret med en creme rørt af skyr og honning
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os