Logo

Grundopskrift på tørkage

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
Dette er grundopskriften til alle tørkager. Det er muligt at tilsætte alle former for ingredienser når dejen er rørt sammen.
 
Grundopskrift:
250 g hvedemel
250 g stødt melis
2 tsk bagepulver
250 g margarine/smør
2 dl mælk
3 æg
 
Tilsæt nu ingredienser efter smag, fx.:
kakaopulver 
hakket chokolade 
appelsinsaft 
mandelessens
osv.
 
Tænd ovnen og indstil den på 175°C.
Smelt fedtstof og bland dette med mælken.
Bland alle de "tørre" ingredienser i en skål og tilsæt mælkeblandingen og hele æg.
Rør sammen med en dejskraber eller ske.
Tilsæt nu de smagskilder du selv synes, så det bliver en kage lige efter din smag.
Bag kagen midt i ovnen i en smurt eller foret form (ca. 20 x 30 cm) i ca. 30-40 min.
Vi fik for mange år siden denne grundopskrift fra en konditor.
Da vi er blevet lidt mere kostbevidste siden dengang har vi eksperimenteret lidt og det er muligt at spare på både fedtstof og sukker.
Prøv dig frem og find din egen grænse.
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 688 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• RullekagerEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Gougères - salte vandbakkelserVandbakkelser kan også bruges i det salte køkken. De små profiteroles er bagt med ost og...
• Dag- og natsnitterEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• CappuccinoisEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os