Logo

Grydebrød

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
4 dl lunkent vand
50 g gær
1 dl sirup
1 tsk salt
400 g groft rugmel
ca. 500 g hvedemel

Opløs gæren i fingervarmt vand og rør sirup, salt og rugmel i.
Tilsæt hvedemelet lidt efter lidt og ælt det hele sammen til en smidig, lidt løs dej.
Læg dejen i en velsmurt, meldrysset gryde på ca. 3 liter.. gryden skal have lige kanter.
Sæt gryden i en større gryde med vand, der når ca. trekvart op ad den lille grydes side.
Læg låg på den lille gryde og lad brødet småkoge i 4-5 timer – tilsæt mere vand undervejs.
Tag brødet ud af gryden og lad det afkøle under et klæde.
Brødet smager ikke anderledes end ovnbagt brød, men opskriften er god at have, hvor man ikke har nogen ovn.
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.117 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Chokoladehjerter 2En god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Nemme pandekager med ingefær og kardemommeEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Comtessens smørkagerEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• BrownietærteVi har fyldt en sprød valnøddebund med "browniedej". Kombinationen af valnødder og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os