Logo

Grydebrød

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

4 dl lunkent vand
50 g gær
1 dl sirup
1 tsk salt
400 g groft rugmel
ca. 500 g hvedemel

Opløs gæren i fingervarmt vand og rør sirup, salt og rugmel i.
Tilsæt hvedemelet lidt efter lidt og ælt det hele sammen til en smidig, lidt løs dej.
Læg dejen i en velsmurt, meldrysset gryde på ca. 3 liter.. gryden skal have lige kanter.
Sæt gryden i en større gryde med vand, der når ca. trekvart op ad den lille grydes side.
Læg låg på den lille gryde og lad brødet småkoge i 4-5 timer – tilsæt mere vand undervejs.
Tag brødet ud af gryden og lad det afkøle under et klæde.
Brødet smager ikke anderledes end ovnbagt brød, men opskriften er god at have, hvor man ikke har nogen ovn.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (7 stemmer)
Siden er blevet set 2.485 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?





Effektiv reklame - klik her