Logo

Grydebrød

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
4 dl lunkent vand
50 g gær
1 dl sirup
1 tsk salt
400 g groft rugmel
ca. 500 g hvedemel

Opløs gæren i fingervarmt vand og rør sirup, salt og rugmel i.
Tilsæt hvedemelet lidt efter lidt og ælt det hele sammen til en smidig, lidt løs dej.
Læg dejen i en velsmurt, meldrysset gryde på ca. 3 liter.. gryden skal have lige kanter.
Sæt gryden i en større gryde med vand, der når ca. trekvart op ad den lille grydes side.
Læg låg på den lille gryde og lad brødet småkoge i 4-5 timer – tilsæt mere vand undervejs.
Tag brødet ud af gryden og lad det afkøle under et klæde.
Brødet smager ikke anderledes end ovnbagt brød, men opskriften er god at have, hvor man ikke har nogen ovn.
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.461 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• SolbærmuffinsEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Hindbærkage med kakao-kokosmarengsEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Svensk rugbrød med rosiner og sirupEt dejlig sødt og krydret brød, som smager skønt blot med lidt smør eller med en god ost...
• Soufflé au Vieux CalvadosEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser du til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Smæk insektet!