Logo

Gulerodsnøddekage

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
200 g revne gulerødder
200 g sukker
1 tsk bagepulver
1 ½ spsk Maizenamel
100 g hasselnødder
50 g rasp
reven skal og saft af ½ citron
1 spsk kanel
5 æggehvider
5 æggeblommer
½ tsk nelliker

Mal nøddekerner og bland dem med gulerødder.
Pisk citronsaft og skal i en skål sammen med æggeblommer og sukker,
pisk det let og luftigt.
Bland rasp, kanel, nelliker, Maizenamel og bagepulver, og vend denne blanding i æggemassen.
Bland gulerødder og nødder i dejen og vend de stiftpiskede æggehvider i til sidst.
Hæld dejen i en velsmurt, let raspet springform 20-22 cm. og bag
den i ovnen ved 175-200°C i ca. 50 minutter.
Når kagen er taget ud, skal den afkøle noget før den flyttes over på en rist, hvor den skal køle helt af.
Drys flormelis over kagen, før den serveres.

Tips: Den skal bages senest dagen før den skal spises, og den vinder
betydeligt i smag ved at få lov til at stå et par dage.
Facebook
Opret din egen Kogebog Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.230 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?