Logo

Gyldne gaffelkager

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
150 g smør
1 ½ dl sukker
1 æg
31/2 dl hvedemel
1 tsk vaniljesukker og kornene af en halv flækket vaniljestang
¼ tsk hjortetaksalt (eller en halv tsk bagepulver)
Pensling: 1 æg
Pynt:
100 g groft hakkede mandler blandet med perlesukker

Rør blødgjort smør og sukker hvidt og luftigt.
Tilsæt ægget og rør igen. Bland hvedemel, vanilje samt hjortetaksalt og sigte
i sukkermassen.
Stil dejen køligt i 2-3 timer, eller til den virker fast.
Ælt den sammen og rul den ud i en pølse, som skæres i små bider, der trilles til kugler.
Sæt dem på en plade og tryk dem flade med en gaffel.
Stryg sammenpiskede æg på kagerne og drys med perlesukker og fint
hakkede mandler.
Kagerne bages ved 180ºC i ca. 10 minutter, til de er gyldne brune, og stilles til afkøling på en bagerist.
Facebook
Opret din egen Kogebog Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.448 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?