Logo

Hanekam

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
500 g flormel
1 tsk salt
60 g sukker
65 g gær
2 1/2 dl mælk
1 æg
300 g smør eller margarine

Creme:
250 g udvandet smør
2 æggeblommer
50 g flormelis
25 g kakao
11/4 dl kagecreme

Tørdelene sigtes.
Gæren udrøres i lidt af den kolde mælk.
Ægget piskes sammen.
Alt undtaget fedtstoffet æltes godt sammen.
Dejen udrulles nu straks i en firkant på ca 1 cm.’s tykkelse.
Fedtstoffet fordeles i små stykker på 2/3 del af dejen.
Fedtstoffet må have en passende konsistens, det må ikke være for hårdt, da det så trykker hul på dejen, men det må til gengæld heller ikke være for blødt, da det så muligvis vil smelte dejen.
Dejen sammenlægges nu i 3 lag, således at den del der er uden smør eller margarinestykker, lægges først.
Udrulningen gentages mindst 3 gange lige efter hinanden, og dejen er nu færdig til brug.
Dejen udrulles i plader på ca 1/2 cm.’s tykkelse.
Disse smøres med smørcreme.
Dejen udskæres aflangt.
Et tyndt lag kagecreme og mandelmasse smøres over smørcremen på den ene halvdel af dejen.
Den anden halvdel lægges over, og dejkanterne trykkes godt sammen, hvorefter der skæres nogle ret dybe snit der hvir dejen er trykket sammen.
Hæves, pensles med æg og drysses med krystalmelis.

Creme:
Smørret blødgøres og røres hvidt med sigtet flormelis, æggeblommer og kakao.
Til sidst irøres den kolde kagecreme.

Tips: Creme:
Når man anvender saltet smør, deles det i små stykker og uddvaskes i koldt vand.
Der kan i stedet for smør anvendes palmin eller halvt af hvert.
Skulle smør eller palmin under røringen udskilles fra æggene, sættes skålen et øjeblik på et varmt sted, fx. over en gryde kogende vand, hvor den sammenrøres.

I stedet for kakao kan smørcremen tilsættes andre smagsstoffer fx. kaffeekstrakt, fintstødt nougat, citron.
Der må da tages hensyn til sukkermængden der tilsættes.
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.318 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• HybenbrødEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Tusindbladstærte 2En god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Kagemand - kagekoneEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Hvid kanelcreme og koncentreret chokoladeEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os