Logo

Havregrødsboller

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Havregrød:
4 dl vand
60 havregryn (ca. 2 dl)
1 tsk salt
1 pk. gær (50 g)
5 dl mælk
2 spsk olie
1 spsk sukker
180 g fuldkornshvedemel (ca. 3 dl)
925 g hvedemel (ca. 151/2 dl)

Vand, havregryn og salt koges i ca. 2 min. til havregrød.
Grøden afkøles.
Mælken lunes (37°C) og gæren udrøres heri.
Havregrød, olie, sukker, fuldkornshvedemel og hvedemel tilsættes.
Hold lidt af hvedemelet tilbage.
Dejen tildækkes med et viskestykke og forhæver i ca. 30 min.
Dejen æltes godt igennem og deles i 32 portioner, som formes til boller..
Bollerne lægges på en bageplade med bagepapir og efterhæver tildækket
i ca. 30 min.
Bollerne pensles med mælk og bages i en forvarmet i ca. 15 min. ved 200°C på næstnederste ovnrille.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,5 (2 stemmer)
Siden er blevet set 3.680 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad hedder USA’s næste præsident?
Effektiv reklame - klik her