Logo

Havregrødsboller

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
Havregrød:
4 dl vand
60 havregryn (ca. 2 dl)
1 tsk salt
1 pk. gær (50 g)
5 dl mælk
2 spsk olie
1 spsk sukker
180 g fuldkornshvedemel (ca. 3 dl)
925 g hvedemel (ca. 151/2 dl)

Vand, havregryn og salt koges i ca. 2 min. til havregrød.
Grøden afkøles.
Mælken lunes (37°C) og gæren udrøres heri.
Havregrød, olie, sukker, fuldkornshvedemel og hvedemel tilsættes.
Hold lidt af hvedemelet tilbage.
Dejen tildækkes med et viskestykke og forhæver i ca. 30 min.
Dejen æltes godt igennem og deles i 32 portioner, som formes til boller..
Bollerne lægges på en bageplade med bagepapir og efterhæver tildækket
i ca. 30 min.
Bollerne pensles med mælk og bages i en forvarmet i ca. 15 min. ved 200°C på næstnederste ovnrille.
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,5 (2 stemmer)
Siden er blevet set 2.736 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Galopkringle - Marie'sEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Skildpaddelagkage 2En god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Gulerodskage med nødder og chokolade En god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Fromage med Baileys og kaffeFindes der noget bedre end en god gammeldags fromage til dessert? Hvad enten det er...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os