Logo

Helles frugttærte

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Mørdej:
250 g hvedemel
225 g smør
25 g sukker
¼ dl vand

Mandelmasse:
200 g marcipan
1 lille æggehvide

Fyld:
ferskner abrikoser eller druer

Gele:
¼ l frugtsaft fra ferskner
lidt citronsaft
rom eller cognac
3 blade husblas

Smørret smuldres i melet.
Sukker og vand tilsættes, og dejen samles med let hånd.
Lad den hvile køligt 1 times tid.
Riv marcipan på råkostjern og rør den piskede hvide i.
Rul tærtedejen ud og beklæd en smurt tærteform hermed.
Smør marcipanen ud herover.
Bag tærtebunden ved 200°C i ca. 15 minutter eller til den er gylden.
Læg frugterne sirligt ovenpå og dryp lidt frugtgelé over, når den er
ved at stivne.
Giv cremefraiche til tærten.
Facebook
Opret din egen Kogebog Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 951 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?