Logo

Hollandske morgenboller

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
1/4 l. mælk
50 g margarine
25 g gær
1 tsk salt
2 tsk sukker
100 g rosiner
100 g korender
500 g hvedemel
Pensling:
sammenpisket æg
evt. flormelis
 
Mælk og margarine lunes og hældes i en skål.
Gæren smuldres og røres i.
Salt, sukker, rosiner, korender og hvedemel tilsættes, og dejen æltes til
den er glat og let slipper skålen.
Dejen æltes igennem på bordet, til den er blank og smidig.
Skålen drysses med lidt hvedemel.
Dejen lægges i skålen, og et viskestykke lægges over.
Stilles til hævning et lunt sted ca. 45 minutter.
Dejen slås ned og deles i 16 stykker, der formes til boller.
Pladen dækkes med margarine.
Bollerne lægges på pladen, og et viskestykke lægges over.
Efterhæver ca. 30 minutter et lunt sted.
Bollerne pensles med sammenpisket æg.
Ovnen opvarmes til 220ºC.
En ovnfast skål med vand stilles i bunden af ovnen.
Bollerne bages på midterste ovnribbe ca. 20 minutter.
De færdige boller afkøles på en bagerist og drysses evt. med flormelis.
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.314 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Yggenyk kagerEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Klejner 2 En god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Amerikansk julekageEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Æblekage med chokoladeEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os