Logo

Honningkagehjerter 2

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

200 g honning
200 g hvedemel
1 tsk kanel
1 tsk nelliker
½ tsk ingefær
2 tsk potaske udrørt i 1 spsk koldt vand
1 tsk hjortetaksalt
1 æggeblomme

Overtræk:
Smeltet chokolade eller glasur af 4 dl flormelis og 1 æggehvide.
Smelt honningen, så den er flydende, men ikke for varm (højst 30ºC).
Rør honning og hvedemel sammen.
Lad fordejen stå tildækket på køkkenbordet 2-3 dage.
Kom resten af ingredienserne i fordejen og ælt den sammen som en mørdej.
Læg dejen koldt til næste dag.
Rul dejen ud i ¾-1 cm.’s tykkelse og udstik den med hjerteforme.
Bag kagerne 7-10 minutter ved 175ºC på midterste ovnrille.
Læg kagerne køligt i en åben plastpose, et viktualierum eller køle/svaleskab er passende.
Så kagerne kan suge fugt og blive bløde, kom evt. en skrællet kartoffel i posen.
Senere kommes kagerne i en kagedåse, hvor de kan holde sig i adskillige måneder.
Pensl hjerterne med smeltet chokolade eller overtræk med glasur

Glasur:
Rør flormelis og æggehvide sammen, mængden afhænger af æggehvidens størrelse, så prøv først med godt ½ æggehvide, og tilsæt resten lidt ad gangen, til glasuren har en passende konsistens.
Kom glasuren i en plastpose, klip et ganske lille hul i hjørnet, og sprøjt glasur på kagerne.
Når kagerne er pyntet, skal de tørre og bør ikke lægges oven på hinanden så kan glasuren knække.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.593 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?





Effektiv reklame - klik her