200 g  honning
200 g  hvedemel
1 tsk  kanel
1 tsk  nelliker
½ tsk  ingefær
2 tsk  potaske udrørt i 1 spsk   koldt vand
1 tsk  hjortetaksalt
1 æggeblomme
Overtræk:
Smeltet chokolade eller glasur af 4 dl   flormelis og 1 æggehvide.
Smelt honningen, så den er flydende, men ikke for varm (højst 30ºC).
Rør honning og hvedemel sammen.
Lad fordejen stå tildækket på køkkenbordet 2-3 dage.
Kom resten af ingredienserne i fordejen og ælt den sammen som en mørdej.
Læg dejen koldt til næste dag. 
Rul dejen ud i ¾-1 cm.’s tykkelse og udstik den med hjerteforme.
Bag kagerne 7-10 minutter ved 175ºC på midterste ovnrille.
Læg kagerne køligt i en åben plastpose, et viktualierum eller køle/svaleskab er passende.
Så kagerne kan suge fugt og blive bløde, kom evt. en skrællet kartoffel i posen.
Senere kommes kagerne i en kagedåse, hvor de kan holde sig i adskillige måneder.
Pensl hjerterne med smeltet chokolade eller overtræk med glasur
Glasur:
Rør flormelis og æggehvide sammen, mængden afhænger af æggehvidens størrelse, så prøv først med godt ½ æggehvide, og tilsæt resten lidt ad gangen, til glasuren har en passende konsistens.
Kom glasuren i en plastpose, klip et ganske lille  hul i hjørnet, og sprøjt glasur på kagerne.
Når kagerne er pyntet, skal de tørre og bør ikke lægges oven på hinanden så kan glasuren knække.