Logo

Hvedebrød Franskbrød

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Hvedebrød Franskbrød

 

Franskbrød kan dekoreres med lidt af dejen inden bagningen.

2 brød. Tilberedningstid: 15 min. Hævetid: ca. 45 min. Bagetid: ca. ½ time. Fryseegnet.

 

#

50 g smør eller margarine

6 dl mælk

50 g gær

2 tsk salt

2 tsk sukker

ca. 1 kg hvedemel (17 dl)

æg til pensling

*

1. Smelt fedtstoffet i en lille gryde og bland det med mælken.

Lad det blive fingervarmt.

Udrør gæren heri.

 

2. Tilsæt salt, sukker og melet lidt ad gangen til dejen bliver fast og sammenhængende.

Ælt den smidig.

 

3. Stil dejen til hævning på et lunt sted med et klæde over.

Lad den hæve til dobbelt størrelse, det varer ca. ½ time.

 

4. Ælt dejen let sammen og form den til to brød som lægges på bagepladen beklædt med bagepapir. Lad det efterhæve i 20 min.

 

5. Rids brødene med en skarp kniv og pensl med æg.

Bag dem ved 225 °C i en halv time.

 

Variation: Tag lidt af dejen fra efter første hævning. Tril den til tynde stænger som lægges på brødene som blomster og blade. Se foto herover.

 

Tips: Mælken i dejen kan erstattes af tilsvarende mængde vand eller halvt vand og halvt surmælksprodukt, fx ymer, ylette eller yoghurt.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 606 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?