Logo

Hvedebrød med honning

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Prøv dette lækre hvedebrød med honning til morgenmaden, til frokost eller til eftermiddagskaffen eller teen. Honningen giver brødet en dejlig sødme.

 

 

5 dl vand ca. 37°C
10 g salt (2 strøgne teskefulde)
680 g grahamsmel, om muligt friskmalet, ellers skal melet have stuetemperatur, 20°C
5 g honning

Vand, salt og godt halvdelen af grahamsmelet blandes godt sammen i en skål sådan, at der kommer luft i dejen.
Derefter tilsættes honningen og resten af melet.
Det hele blandes godt sammen og tages ud på bordet, hvor det æltes rytmisk igennem.
Dejen skal være så blød, at den lige kan æltes.
Når dejen er smidig og elastisk, lægges den i en smurt form.
Brødet må ikke fylde mere end halvdelen af formen.
Der kan bruges en keramik-, glas-, bøgetræs- eller rustfri stålform med låg.
De to sidstnævnte kan fås i helsekostforretninger.
Vigtigt er det, at formen har et låg; hvis man ikke har det, kan man bruge en tynd keramisk flise, eller man kan lægge en bageplade over.

Facebook
Opret din egen Kogebog Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.160 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?