5 dl vand ca. 37°C
10 g salt (2 strøgne teskefulde)
680 g grahamsmel, om muligt friskmalet, ellers skal melet have stuetemperatur, 20°C
5 g honning
Vand, salt og godt halvdelen af grahamsmelet blandes godt sammen i en skål sådan, at der kommer luft i dejen.
Derefter tilsættes honningen og resten af melet.
Det hele blandes godt sammen og tages ud på bordet, hvor det æltes rytmisk igennem.
Dejen skal være så blød, at den lige kan æltes.
Når dejen er smidig og elastisk, lægges den i en smurt form.
Brødet må ikke fylde mere end halvdelen af formen.
Der kan bruges en keramik-, glas-, bøgetræs- eller rustfri stålform med låg.
De to sidstnævnte kan fås i helsekostforretninger.
Vigtigt er det, at formen har et låg; hvis man ikke har det, kan man bruge en tynd keramisk flise, eller man kan lægge en bageplade over.