Logo

Hvedekager med glasur - Hvedeboller

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
50 gær
2 1/2 dl mælk
1 dl sukker
8 dl hvedemel
1/4 tsk salt
50 g finthakkede eller malede mandler
1/2 tsk kanel
1/2 tsk ingefær
2 tsk revet appelsinskal
1 nip revet muskat

Glasur
1 1/2 dl flormelis
1 spsk frisk presset appelsinsaft

Bland gæren med 37º varm mælk og med 1 tsk sukker.
Rør 6 dl hvedemel i gærblandingen. Lad hæve 15 min. et lunt sted.
Varm ovnen til 175°. Rør de resterende ingredienser i dejen.
Ælt dejen godt. Tag lidt over 1/4 af dejen og form den til en lang rulle. form derefter 16 boller af resten af dejen.
Beklæd en form med bagepapir og læg dejrullen langs kanten og placer
bollerne i midten ikke for tæt.
Dæk til og lad hæve i 30 min.
Sæt kagen i ovnen i 30 min.
Tag kage ud og lad den svale af på en rist.
Bland glasuren og dekorer kagen når den er blevet kold.
Del kagen i 12 stykker.
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 600 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Kartoffelklatkager 4En god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• ÆtiopiekageEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Kransekage 6En god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• JordbærkageEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os