Logo

Hveder - Marie's

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Traditionen tro bliver der spist varme hveder aftenen før St. Bededag. De flækkede hveder ristes gyldne og sprøde i ovnen, før de spises med smør på.

12 stk

 

50 g gær

2 1/2 dl vand

500 g hvedemel (godt 8 dl)

1 tsk salt

1 tsk sukker

75 g smør

1 æg

 

Udrør gæren i lunkent vand. Bland hvedemel, salt og sukker.

Findel fedtstoffet heri, så det minder om reven ost.

Bland gærvæden i melet og tilsæt det sam­menpiskede æg.

Ælt dejen sammen og stil den til hævning på et lunt sted i en halv time.

Del dejen i 12 portioner og form dem til boller.

Sæt bollerne side om side i en smurt bradepande.

De skal hæve, så de hænger sammen og far en firkantet facon.

Lad dem hæve i tre kvarter.

Bag hvederne ved 200°C i ca. 20 minutter.

Inden hvederne serveres, flækkes de og ristes i ovnen ved 250°C i 10 minutter.

Spises med koldt smør og evt. marmelade.

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 683 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Kaiserschmarrn 3En god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Æblekage (nem) En god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Kokasser/knæskallerEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Jordbær i vin roséEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os