Logo

Jørgens chokolade-orange kage

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
Den "rigtige" kage skulle efter sigende kunne smages i Kransekagehuset i Ny Østergade i København.

5 gode lagkagebunde
chokolade til pynt
lidt Grand Marnier

Chokolademousse:
1/4 l piskefløde
100 g mørk chokolade
2 æggeblommer
50 g sukker

Appelsinfromage:
1/4 l piskefløde
skal og saft fra 2 appelsiner
2 æggehvider
50 g sukker
3 blade husblas

Chokolademousse:
Smelt chokoladen over et vandbad (eller i mikroovn). Pisk æggeblommerne med sukker, til det bliver luftigt. Pisk fløden, til den er letpisket. Vend den smeltede chokolade med æggeblandingen. Vend det hele forsigtigt sammen med den letpiskede fløde.

Appelsinfromage:
Pisk fløden let. Smelt den udblødte husblas i appelsinsaften (evt. mikroovn). Lad det afkøle noget. Pisk æggehviderne med sukker, til det bliver stift. Vend fløden med appelsinsaften (tynd stråle), appelsinskal og til sidst de stiftpiskede æggehvider.

Stænk bundene med Grand Marnier. Kom chokolademousse i de 2 lag og appelsinfromage i de andre 2. Pynt med høvlet chokolade.

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5.0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 1.007 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Pandekager 9En god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Erna Rasmussens fedtebrødEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• PærertærteEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Pandekager med æbler og kryddersukkerBland sukker med krydderier og krydderurter, og server det som spændende drys til...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.
25621-02-2013 20:24:46 Jette Simonsen
Det er bedre at lade appelsinmassen stå til den begynder at stivne, og derefter vende den piskede fløde og æggehvidemassen i, det giver en meget luftig fromagen. I opskriftens nuværende form kan den piskede fløde ikke rumme mængden af appelsin, ellers bør der være angivet et mål herfor.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os