Logo

Jordbær/kiwitærte med chokolade

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Tærtebund:
1 ½ dl flormelis (100 g)
3 dl hvedemel (180 g)
100 g margarine
1 æg
evt. 1-2 spsk kold vand
 
50 g revet marcipan
50 g mørk chokolade
 
Cremefyld:
2 æg
1 spsk sukker
1 spsk majsstivelse
21/2 dl mælk
½ tsk vaniljesukker
 
Pynt:
400 g jordbær eller 4-5 kiwi og 10 – 20 vindruer
200 g gele til garnering fx. ribs eller æble
 
Kom flormelis, hvedemel og margarine i foodprocessor og findel.
Tilsæt æg og vand til dejen samler sig.
Rul dejen ud og beklæd en tærteform (Ø 26 cm) med den.
Bag bunden ved 200ºC i 20 min. Afkøl.
Kom revet marcipan og hakket chokolade over bunden.
Pisk ingredienserne til cremen sammen i en skål og kog i mikroovnen i 2
min ved 850W.
Pisk cremen igennem og kog igen 1 min. Pisk og kog igen 1 min.
Pisk cremen igennem og afkøl den.
Bland flødeskum og creme og kom det på tærten.
Må gerne gøres dagen i forvejen, så bunden kan slå sig lidt.
Pynt tærten med jordbær eller vindruer og kiwi i skiver (eller begge
dele).
Geléen lunes ca. 1 min. ved 850 W i mikroovnen, røres igennem og kom
det på tærten.
Tærten stilles koldt indtil servering.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 1.322 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad hedder USA’s næste præsident?
Effektiv reklame - klik her