Logo

Julemandens grovbrød

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
1000 g hvedemel
125 g solsikkekerner
125 g sesamfrø
50 g gær
7 dl sødmælk
50 g margarine
2 tsk salt
2 tsk sukker

Pynt
Æggestrygelse af 1 sammenpisket æg

Solsikkekernerne ristes let på en tør pande, afkøles og hakkes groft.
Mælken lunes til den er håndvarm (37ºC) og gæren opløses heri.
De øvrige ingredienser tilsættes og dejen æltes til den er ensartet.
Hæver et lunt sted til dobbelt størrelse, ca 30 minutter, tildækket.
Dejen slås sammen, deles i to lige store stykker, som formes til kugler,
der hviler 2-3 minutter, tildækket.
Hver dejkugle formes til et brød, der sættes på en smurt bageplade.
Efterhæver et lunt sted til dobbelt størrelse, ca 20 minutter,
tildækket.
Pensles med æggestrygelse og ridses på skrå.
Bages i en 200ºC varm ovn på nederste rille i ca 25 minutter.
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.382 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Kys med nødder og chokoladeEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Blyant kageDenne kage hedder ikke en blyantskage fordi den er formet som en blyant, men fordi man...
• Majspandekager med krydret champignonfyldEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Kirsebærsuppe med kanelflødeskumEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os