Logo

Julemandens grovbrød

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

1000 g hvedemel
125 g solsikkekerner
125 g sesamfrø
50 g gær
7 dl sødmælk
50 g margarine
2 tsk salt
2 tsk sukker

Pynt
Æggestrygelse af 1 sammenpisket æg

Solsikkekernerne ristes let på en tør pande, afkøles og hakkes groft.
Mælken lunes til den er håndvarm (37ºC) og gæren opløses heri.
De øvrige ingredienser tilsættes og dejen æltes til den er ensartet.
Hæver et lunt sted til dobbelt størrelse, ca 30 minutter, tildækket.
Dejen slås sammen, deles i to lige store stykker, som formes til kugler,
der hviler 2-3 minutter, tildækket.
Hver dejkugle formes til et brød, der sættes på en smurt bageplade.
Efterhæver et lunt sted til dobbelt størrelse, ca 20 minutter,
tildækket.
Pensles med æggestrygelse og ridses på skrå.
Bages i en 200ºC varm ovn på nederste rille i ca 25 minutter.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (7 stemmer)
Siden er blevet set 2.719 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Nu når nytårsaften er overstået, hvad synes du så om fyrværkeriet?


Effektiv reklame - klik her