Logo

Julerugbrød

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

 

1/2 l. lunken vand
2 dl kærnemælk
50 g gær
2 spsk sirup
2 spsk olie
1 1/2 tsk salt
700 g (ca. 12 dl ) groft rugmel
450 g (7 1/2 dl ) hvedemel
 
Pensling: Smeltet margarine og vand
 
Vand og kærnemælk kommes i en skål, og gæren røres ud heri.
De øvrige ingredienser tilsættes, og dejen æltes godt igennem.
Dækkes med et viskestykke og stilles til hævning et lunt sted ca. 1 1/2 time.
Dejen slås ned og formes til 2 brød, der kommes i 2 forme (á ca. 1 1/2 l.). Efterhæver ca. 1/2 time.
Pensles med en blanding af smeltet margarine og vand.
Prikkes med en gaffel.
Bages på nederste ovnribbe i ca. 30 min. ved 225ºC og ca. 30 min. ved 175ºC.
Efter bagning afkøles brødene på en bagerist dækket med et fugtigt viskestykke.

Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.324 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Finskbrød 4En god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Roulade med chokolademousseEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Fyldte smørhornEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Engelsk chokoladebuddingEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os