Logo

Julestænger med marcipan

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Dej:
50 g gær
2 dl kold mælk
2 æg
1 spsk sukker
½ tsk salt
½ tsk kardemomme
200 g smeltet smør
ca. 600 g hvedemel

Marcipanfyld:
150 g dessert marcipan eller rå marcipan
125 g sukker
125 g blødt smør
75 g rosiner

Pensling og drys:
sammenpisket æg
hakkede mandler eller nøddeflager

Smuldr gæren, tilsæt alle øvrige ingredienser, ælt dejen sammen og lad den hvile, mens fyldes laves.

Rør alle infredienserne til fyldet sammen.

Del dejen i tre stykker, der hver rulles ud til ca. 20 x 35 cm.

Skær ca. 8-10 snit på skrå i begge sider af den udrullede dej, snittene skal gå knap ⅓ ind på hver side.

Bred ⅓ af fyldet på midten af hver stang, flet og læg dem på plader med bagepapir.

Pensl med æg, drys hakkede mandler eller nøddeflager på og lad stængerne hæve lunt en god halv time, før de bages gyldne ved 225ºC, ca. 15 minutter.

Facebook
Opret din egen Kogebog Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.204 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?