Logo

Julestollen

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
1 1/4 dl rosiner
2/3 dl korender
2 spsk blandet, syltet citronskal, hakket
2/3 dl cocktailbær, halverede
2 spsk rom
1/2 brev tørgær
1/4 dl håndvarmt vand
60 g smør
1 1/4 dl mælk
60 g sukker
1 tsk revet appelsinskal
450-480 g hvedemel
1/2 tsk salt
1 æg, sammenpisket
2/3 dl mandelspåner /splitter, hakkede
20 g smør ekstra, smeltet, til pensling
flormelis, til pynt

En bageplade pensles med smeltet smør eller olie.
Bland rosiner, korender, citrusskal og cocktailbær i en skål.
Rør rom i, dæk med film og lad det stå mindst 2 timer, eller til rommen er absorberet af frugten.
Gær opløses i håndvarmt vand; dækkes med film og stilles lunt i 5 min.
Varm smør, mælk, sukker og appelsinskal i en gryde, til smørret er
smeltet.
Sigt 450 g af melet og saltet i en stor skål; lav en fordybning
i midten og tilsæt gær, mælkeblandingen og sammenpisket æg.
Rør det godt sammen.
Tilsæt de resterende hvedemel og rør en blød dej sammen.
Vendes ud på melet bord.
Æltes i 10 min, eller til dejen er fast og smidig.
Lægges i en let smurt skål.
Dejens overflade pensles med smeltet smør eller olie; dækkes og sættes lunt i 1 time, til dejen er hævet.
Pres luften ud af dejen; ælt dejen ca. 1 min.
Flades ud til et kvadrat på 25 cm; fordel frugt og mandler over dejen, fold den sammen over frugten og ælt frugten ind i dejen.
Rul dejen ud til en oval, ca. 30x20 cm, som lægges på bageplade;
overfladen pensles let med smeltet smør.
Pres kagerullen på langs ned i dejen.
Fold dejen over denne fordybning, således at der er en 2 cm bred kant langs den ene side.
Overfladen pensles med smeltet smør; tildækkes og efterhæver et lunt sted i 1 time.
Ovnen forvarmes til 180°. Bages i 30-35 min, eller til den er gylden. Afkøles på rist.
Drysses generøst med flormelis, og serveres i tykke skiver. (evt. med
et par klatter smør oven på).

Tips: Kan opbevares op til 1 uge. Dejen kan også formes som ca. 12
klöben, dvs. små stollen.
Bagetiden er da ca. 15 min.
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.594 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Bismarck-eg eller kongestammeBismarck-eg eller kongestamme er en roulade, der skal ligne en egestamme. Kagen indeholder...
• Madagascarbrød, nyt og spændende brødTilberedningstid: ½ time. Hævetid, i alt: 1½ time Bagetid: 40-45 min. Kan fryses, men det...
• Brydebrød med durum hvedemelEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Appelsin-grappasyltet sveske i sprødt orangerørEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os