Logo

Kanelboller

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder


#

50 g margarine
2 dl mælk
25 g gær
½ dl sukker
1 knsp salt
6-7 dl hvedemel
20 papirforme

Fyld:
3 spsk margarine
3 spsk sukker
1 ½ tsk kanel

Pensling:
1 æg
perlesukker
*


Smelt fedtstoffet i en kasserolle.
Tilsæt mælken og opvarm det til det er håndvarmt.
Smuldr gæren ned i en skål.
Hæld mælkeblandingen over gæren og rør rundt til gæren er smeltet.
Tilsæt sukker, salt og 41/2 dl af hvedemelet.
Arbejd dejen smidig og tilsæt mere hvedemel indtil dejen slipper skålen.
Dejen stilles til hævning til dobbelt størrelse under et klæde, ca. 10 minutter.


Stil ovnen på 250°C.
Anbring papirformene på en bageplade.
Kom dejen op på et melet bord og arbejd den glat og smidig.
Del dejen i to dele og rul hver del til en aflang plade.
Rør fyldet sammen og læg halvdelen af fyldet på hver del.
Rul dejen sammen til to ruller og skær hver rulle i 10 lige store dele og læg dem i papirsformene.
Lad bollerne hæve til dobbelt størrelse.


Pensl bollerne med sammenpisket æg og drys perlesukker på.
Bag dem ved 250°C i ca. 6-8 minutter.
Lad bollerne køle på en rist med et klæde over

Tips: Du kan skifte en fjerdedel af hvedemelet ud med grahamsmel.




 

Facebook
Opret din egen Kogebog Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.526 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?