Logo

Kanelboller

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook


#

50 g margarine
2 dl mælk
25 g gær
1/2 dl sukker
1 knsp salt
6-7 dl hvedemel
20 papirforme

Fyld:
3 spsk margarine
3 spsk sukker
1 1/2 tsk kanel

Pensling:
1 æg
perlesukker
*


Smelt fedtstoffet i en kasserolle.
Tilsæt mælken og opvarm det til det er håndvarmt.
Smuldr gæren ned i en skål.
Hæld mælkeblandingen over gæren og rør rundt til gæren er smeltet.
Tilsæt sukker, salt og 41/2 dl af hvedemelet.
Arbejd dejen smidig og tilsæt mere hvedemel indtil dejen slipper skålen.
Dejen stilles til hævning til dobbelt størrelse under et klæde, ca. 10 minutter.


Stil ovnen på 250°C.
Anbring papirformene på en bageplade.
Kom dejen op på et melet bord og arbejd den glat og smidig.
Del dejen i to dele og rul hver del til en aflang plade.
Rør fyldet sammen og læg halvdelen af fyldet på hver del.
Rul dejen sammen til to ruller og skær hver rulle i 10 lige store dele og læg dem i papirsformene.
Lad bollerne hæve til dobbelt størrelse.


Pensl bollerne med sammenpisket æg og drys perlesukker på.
Bag dem ved 250°C i ca. 6-8 minutter.
Lad bollerne køle på en rist med et klæde over

Tips: Du kan skifte en fjerdedel af hvedemelet ud med grahamsmel.




 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.299 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Farmerscones hurtigeDet er ikke meget man kan nå på et kvarter. Disse scones er dog en undtagelse, for det...
• Quinoa-boller med ostQuinoa-mel smager lidt af ærter og er en god og sund variation at bage med. Bollerne er...
• Burgerboller - hjemmebagte og groveHjemmebagte burgerboller er så nemme at lave, og så får de din burger til at smage så...
• Ris à l'amande 2En god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os