Logo

Kardemomme og appelsin cupcakes

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Kardemomme og appelsin cupcakes

Kardemomme har en skarp smag og bruges ofte i det indiske køkkens mange karryretter.

 

18 cupcakes:

225 g usaltet smør

225 g sukker

225 g hvedemel

1 1/2 tsk bagepulver

4 æg

1 tsk kardemomme

1 tsk appelsinekstrakt

Glasur:

200 g flormelis, sigtet

115 g usaltet smør

1/2 dl syrnet fløde

1 1/2 spsk revet skal fra en usprøjtet appelsin

1 tsk appelsinekstrakt

36 kardemommekapsler som pynt

 

Varm ovnen op til 175°C og læg 18 papirforme i muffinforme.

Rør alle ingredienser kagerne sammen i en stor skål med en elektrisk håndmikser, til dejen er glat og bleg - det tager 2-3 minutter.

Fordel dejen i papirformene og bag kagerne i 20 minutter.

Tag formene ud af ovnen og lad dem køle af i 5 minutter.

Løft papirformene op af formene og lad kagerne køle af på en rist.

Lav glasur: Rør flormelis, smør, syrnet fløde, appelsinskal og -ekstrakt sammen og pisk det hurtigt med en elektrisk håndmikser, til det er glat.

Smør glasuren på kagerne og læg 2 kardemommekapsler øverst på hver. Opbevar kagerne uden glasur i en lufttæt beholder i op til 2 dage, eller frys dem i op til 3 måneder.

 

Variationer:

 

Cupcakes med kardemomme og kaffeglasur

Følg basisopskriften. I glasuren udelades appelsinskal og -ekstrakt.

Tilsæt 2 spsk kaffepulver til 1 tsk varm kaffe. Rør rundt, så det opløses.

Rør 1 spsk Kahlua i. Stil det til side, så det kan køle af.

Rør den afkølede kaffeblanding i glasuren.

 

Cupcakes med kardemomme og vaniljecreme

Følg basisopskriften. Skær toppene af kagerne og smør 1 spsk vaniljecreme på bundene. Læg toppene på igen og smør med appelsinglasur.

 

Cupcakes med kardemomme og citrongræs

Følg basisopskriften. Tilsæt 1 spsk finthakket citrongræs til glasuren.

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 991 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• FragilitetærteEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Rups snekagerEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• GrahamspizzaEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Figentærte på en tynd tærtebund med kanel og honningcremeEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os