Logo

Karlsbadeboller med mandler

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
25 g gær
125 g smør eller margarine
2 dl mælk
2 æg
1/2 dl sukker
1/2 tsk salt
7-8 dl hvedemel
smør eller margarine til pladen
1 sammenpisket æg til pensling
2 dl mandelflager

Smuldr gæren i en skål.
Smelt fedtstoffet i en kasserolle, tilsæt mælken og lad det hele blive
fingervarmt, 37°C.
Hæld den lune mælk over gæren og rør til den er opløst.
Pisk æggene let sammen.
Kom sukker, salt og æg samt det meste af melet i mælkeblandingen.
Arbejd det hele sammen til en smidig dej, og lad det hæve på et lunt
sted i 30 minutter.
Læg dejen op på et melet bord.
Del den i 25 stykker, som formes til aflange boller.
Læg bollerne på en smurt plade.
Lad bollerne hæve under et klæde i 20 minutter.
Pensl dem derefter med sammenpisket æg og drys med mandelflager.
Bag dem ved 225°C i ca. 5 minutter eller til de har fået en fin farve og
er gennembagte.
Lad dem køle på en rist under et klæde.
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 609 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Elises kage En god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Pottebrød 2En god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• FlutesEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Citrussalat med honningHurtig, enkel og god. Her er en frisk dessert eller et lille mellemmåltid
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os