Logo

Kartoffel-purløgskrans

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Let og lækkert brød, tilmed billigt og det ser meget professionelt ud. Det kan anbefales.

Let og lækkert brød, tilmed billigt og det ser meget professionelt ud. Det kan anbefales.

 

250 g bagekartofler
2.5 dl kartoffelvand
25 g gær + 2 spsk vand
0.5 dl olie
1 bdt purløg
0.5 spsk sukker
2 tsk salt
450 til 500 g hvedemel
æg til pensling
smør til formen

 

Skræl kartoflerne og kog dem godt møre i vandet.

Hæld vandet fra kartoflerne, men gem 2,5 dl, køl dem af og mos dem med en gaffel. Rør gæren ud i 2 spsk vand og kom det i en skål sammen med kartoffelvandet og olien.

Klip purløgen fint og tilsæt det sammen med mosede kartofler, sukker, salt og det meste af hvedemelet.

Tilsæt mere hvedemel, til dejen lige slipper skålen og ælt den smidig på et meldrysset bord.

Lad dejen hæve tildækket i skålen et lunt sted ca. 1 time.

Pensl en stor randform med smør.

Del dejen i 18-20 stykker og tril dem til boller.

Læg dem i formen ved siden af hinanden, først en krans nederst og så en krans let forskudt ovenpå.

Efterhæv brødet lunt og tildækket ca. 1⁄2 time.

Pensl med æg.

Sæt brødet nederst i en 200°C forvarmet ovn og bag det 20 min.

Vend det forsigtigt ud af formen og bag det yderligere 5-10 min., til det er helt gennembagt og skorpen er gyldenbrun.

Afkøles på en rist.

 

Energi pr. hele brød: 9707 KJ (2320 kcal)

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 2.338 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.
39031-12-2009 14:53:25 madABC
Svar til Ellen Christiansen: 0,5 dl.
(der er en fejl i programmet, som bliver rettet på onsdag)
39131-12-2009 11:24:26 Ellen Christiansen
Der står ikke, hvor meget olie, der skal i?

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvilken fridag er det bedst at undvære?





Effektiv reklame - klik her