Logo

Kartoffelbrød med soltørrede tomater

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Dette kartoffelbrød med soltørrede tomater og durumhvede er nemt at lave, og smager dejligt. Brødet skal hæve en del tid. Perfekt som tilbehør til for eksempel suppe eller til frokosten.

 

 

50 g soltørrede tomater
½ l vand
200 g rå kartofler
50 g gær
½ dl olivenolie
2 tsk salt
200 g durumhvede
ca. 700 g hvedemel
Pensling: Sammenpisket æg og groft salt
 
Hak de soltørrede tomater og læg dem i blød i vandet.
Riv kartoflerne groft og blancher dem 1 ½ min. i kogende vand.
Rør gæren ud i tomatvandet.
Tilsæt afdryppede kartofler, olie, salt od de to slags hvedemel.
Ælt den bløde dej smidig og blank.
Stil den lunt og tildækket til hævning til dobbelt størrelse, ¾-1 time.
Ælt dejen let og del den i to.
Form dem til brød og efterhæv  ½ time på pladen. Pensl med æg og drys salt på.
Bag brødene på nederste rille 30-40 min. ved 200°C.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 2.942 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvilken stærk øl smager bedst?



Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her