Logo

Kastanjekage

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

200 g Hvedemel
100 g Smør
75 g Flormelis
1 Æggeblomme

Fyld:
750 g Kastanjer
150 g Smør
150 g Sukker
2 spsk Vanillesukker
1 tsk Kanel
2 Æg
2 Æggehvider

Diverse:
1 Springform 24 cm
2 spsk Amaretto

Lav en mørdej af hvedemel, smør, flormelis og æggeblomme.
Stil den koldt i 1 time.
Kastanjerne snittes med et kryds i toppen og ristes på en plade i ovnen ved 200°C. Lad dem afkøle.
Kastanjerne afskalles og den dunede hinde fjernes.
Damp kastanjerne i lidt vand ved svag varme i 20 min.
Afkøles og pureres/blendes.
Smør røres sammen med sukker, vaniljesukker og kanel.
De 2 æg deles i blommer og hvider.
Blommerne røres i sukker/smørblandingen. Alle hviderne piskes stive.
Ovnen opvarmes til 180°C. Springformen beklædes med mørdejen.
Dejen forbages 10 min.
Kastanjemosen kommes i smør/sukkermassen sammen med de stive hvider.
Kastanjemassen fyldes i springformen og kagen bages færdig i ovnen i 50 min.
Kagen dryppes med Amaretto og sigtes med flormelis når den er kold.
Serveres med kold sødet flødeskum.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.465 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvilken fridag er det bedst at undvære?





Effektiv reklame - klik her