Logo

Kastanjekage

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
200 g Hvedemel
100 g Smør
75 g Flormelis
1 Æggeblomme

Fyld:
750 g Kastanjer
150 g Smør
150 g Sukker
2 spsk Vanillesukker
1 tsk Kanel
2 Æg
2 Æggehvider

Diverse:
1 Springform 24 cm
2 spsk Amaretto

Lav en mørdej af hvedemel, smør, flormelis og æggeblomme.
Stil den koldt i 1 time.
Kastanjerne snittes med et kryds i toppen og ristes på en plade i ovnen ved 200°C. Lad dem afkøle.
Kastanjerne afskalles og den dunede hinde fjernes.
Damp kastanjerne i lidt vand ved svag varme i 20 min.
Afkøles og pureres/blendes.
Smør røres sammen med sukker, vaniljesukker og kanel.
De 2 æg deles i blommer og hvider.
Blommerne røres i sukker/smørblandingen. Alle hviderne piskes stive.
Ovnen opvarmes til 180°C. Springformen beklædes med mørdejen.
Dejen forbages 10 min.
Kastanjemosen kommes i smør/sukkermassen sammen med de stive hvider.
Kastanjemassen fyldes i springformen og kagen bages færdig i ovnen i 50 min.
Kagen dryppes med Amaretto og sigtes med flormelis når den er kold.
Serveres med kold sødet flødeskum.
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 719 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• SolbærmuffinsEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Hindbærlagkage - hurtigEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Svenske chokoladebrødEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Sorbet på agurkEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os