Logo

Kattetunger

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
Småkager

160 g smør eller margarine
80 g sukker
1 dl sirup
1 tsk kanel
1 tsk ingefær
1 tsk kardemomme
½ tsk nelliker
25 g smuttede mandler
2 tsk bagepulver
350 g hvedemel

Bland smør, sukker, sirup og kryderier i en gryde og varm det til smørret er smeltet, men ikke brændende. Tag gryden fra varmen. Skær mandlerne i snitter og kom dem i gryden. Rør bagepulver sammen med lidt af melet og kom det i dejen sammen med resten af melet. Rør blandingen til en ensartet masse, lad den stå koldt 1 -2 timer før den rulles i stænger, som trykkes lidt flade. Stilles koldt til næste dag. Skæres i ½ cm tynde skiver, sættes på bageplade med bagepapir. Bages ved 210° i 8-10 min.
Kattetunger er svenske småkager med krydderier og mandler, de minder en del om vore brune kager.
Tips: Blandingen med sukker, sirup og smør må ikke være varm, når melet kommes i. Kagerne er ikke fryseegnede.
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 966 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Pariserboller - Marie'sEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Fastelavnsboller med remonce og kakaoglasurEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Rabarbertærte 3En god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Pavlova - marengskage med friske bærEn pavlova er en skøn marengsbund med råcreme, mousse eller flødeskum og friske bær eller...
Afstemning
Hvad spiser du til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Smæk insektet!