Logo

Appelsinsoufflé med varm sauce af friskpressede appelsiner

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Appelsinsouffle med varm sauce af friskpressede appelsiner og sukker­lage med orangelikør

# Ingredienser 
Soufflé:
saft af 2-3 appelsiner
50 g suk­ker
4 spsk Maizenamel
4 æg
1 spsk smør
lidt flormelis

* Tilberedning 
1. Varm appelsinsaften op og rør sukkeret ud i den, til det smelter. 
Rør Maizenamelet ud i lidt vand og pisk det ud i appelsinsaften og varm igennem under piskning, hvorefter det afkøles.

2. Tænd for ovnen og smør por­tionsforme godt med smør. 
Æggeblommer og hvider slås ud hver for sig.
Blommerne røres i appelsinblandingen og hviderne piskes stive (vær sikker på at de virkelig er stive, men pas på ikke at piske for længe, så ødelægges strukturen i æggehviderne og de falder sammen).

3. Hviderne foldes i appelsinblan­dingen, hældes i forme, drysses med flormelis og bages ved 180 ºC i 10-15 minutter.

4. Serveres umiddelbart efter.
Hold en forvarmet gryde over som hætte, når de tages ud af ovnen, så holder den sig bedre.
Denne soufflé er lidt mindre bastant end den klassiske, hvor der bruges opbagning, til gengæld hæver den ikke så meget.
 
Appelsinsauce:
friskpresset saft af 4 appelsiner
sukker
Orangelikør
 
Mens souffleen bager, tilberedes den varme appelsinsauce.
Op­varm appelsinsaften - det er vig­tigt at den er friskpresset, ellers får den ikke den rigtige 
friske smag ­og tilsæt sukker efter behag, til sidst lidt orangelikør.
 
Souffleen serveres på en varm tal­lerken med appelsinsaucen og evt. et mynteblad som pynt.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5.0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 3.785 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?






Effektiv reklame - klik her