Logo

Vaniljedessert cremet

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Vaniljedessert cremet

 

Denne cremede dessert er smagt til med vanilje og appelsin. Er du ude lifter noget rigtig lækkert, så skulle du lave denne vaniljedessert.

• Server friske bær til cremen, så får du ekstra vitaminer med i købet.

Forberedelse 45 min. Tilberedning 10 min. 4 portioner

 

# Råvarer til Vaniljedessert cremet

3¾ dl mælk

2 vaniljestænger

1 nip salt

4 æg

½ dl sukker

½ dl hvedemel

1 tsk kartoffelmel

1 appelsin

1¼ dl piskefløde

 

GARNERING:

reven chokolade

kirsebær

*

 

Fremgangsmåde:

1 Hæld mælken i en gryde.

Flæk vaniljestængerne og skrab kornene ud.

Læg bælgene i mælken og varm den op, men lad den ikke koge.

Tag gryden af og kom kornene i. Tag bælgene op.

Tilsæt et nip salt.

 

2 Del æggene i blommer og hvider.

Pisk blommerne luftige med sukkeret.

Bland mel og kartoffelmel og sigt det i æggesnapsen.

 

3 Rør den varme mælk i æggesnapsen under stadig omrøring.

Opvarm blandingen under omrøring til cremen er jævn og tyk.

Stil gryden i et koldt vandbad og rør rundt til den er kold.

 

4 Skyl og skrub appelsinen. Riv skallen fint.

Halver appelsinen og pres den ene halve.

Bland appelsinskal og 1 spsk friskpresset appelsinsaft i cremen.

 

5 Pisk æggehviderne og fløden fast hver for sig.

Vend først æggehviderne og så fløden i cremen.

Fyld portionsforme med creme og stil dem på køl til de skal serveres.

Garner evt. med reven chokolade og kirsebær.

 

Tips & råd

 

Chokoladecreme:

kom 50 g reven mørk eller hvid chokolade i mælken og lad chokoladen smelte.

Garner cremen med reven hvid chokolade og frisk frugt.

 

Moccacreme:

bland 2½ dl mælk med 1¼ dl stærk kaffe.

Tilsæt 1 dl sukker.

Fortsæt så efter opskriften fra trin 2.

Garner med mocca-chokoladebønner.

 

PR. PORTION: Energi: Kcal 316 = kJ 1327

Kulhydrat 22 g Protein 12 g Fedt 20 g (60%) Fibre 0 g

 


 

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 747 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her