
 
Denne cremede dessert er smagt til med vanilje og appelsin.
Er du ude lifter noget rigtig lækkert, så skulle du lave denne vaniljedessert. 
• Server friske bær til cremen, så får du ekstra vitaminer
med i købet. 
Forberedelse 45 min. Tilberedning 10 min. 4 portioner 
 
# Råvarer til Vaniljedessert cremet
3¾ dl mælk 
2 vaniljestænger 
1 nip salt 
4 æg 
½ dl sukker 
½ dl hvedemel 
1 tsk kartoffelmel 
1 appelsin 
1¼ dl piskefløde 
 
GARNERING: 
reven chokolade 
kirsebær 
* 
 
Fremgangsmåde: 
1 Hæld mælken i en gryde. 
Flæk vaniljestængerne og skrab kornene ud. 
Læg bælgene i mælken og varm den op, men lad den ikke koge. 
Tag gryden af og kom kornene i. Tag bælgene op. 
Tilsæt et nip salt. 
 
2 Del æggene i blommer og hvider. 
Pisk blommerne luftige med sukkeret. 
Bland mel og kartoffelmel og sigt det i æggesnapsen. 
 
3 Rør den varme mælk i æggesnapsen under stadig omrøring. 
Opvarm blandingen under omrøring til cremen er jævn og tyk. 
Stil gryden i et koldt vandbad og rør rundt til den er kold.
 
4 Skyl og skrub appelsinen. Riv skallen fint. 
Halver appelsinen og pres den ene halve. 
Bland appelsinskal og 1 spsk friskpresset appelsinsaft i
cremen. 
 
5 Pisk æggehviderne og fløden fast hver for sig. 
Vend først æggehviderne og så fløden i cremen. 
Fyld portionsforme med creme og stil dem på køl til de skal
serveres. 
Garner evt. med reven chokolade og kirsebær. 
 
Tips & råd 
 
Chokoladecreme: 
kom 50 g reven mørk eller hvid chokolade i mælken og lad
chokoladen smelte.
Garner cremen med reven hvid chokolade og frisk frugt. 
 
Moccacreme: 
bland 2½ dl mælk med 1¼ dl stærk kaffe. 
Tilsæt 1 dl sukker. 
Fortsæt så efter opskriften fra trin 2. 
Garner med mocca-chokoladebønner. 
 
PR. PORTION: Energi: Kcal 316 = kJ 1327 
Kulhydrat 22 g Protein 12 g Fedt 20 g (60%) Fibre 0 g