Logo

Klassiske bagels

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Klassiske bagels

 

Bagels er små brød, som efterhånden bages mange steder i verden. De bruges især flækkede med fyld i som sandwich. Her er en opskrift på klassisk bagels.

Arbejdstid: 45 min. Hævetid: 2 timer. Kogetid: 5-10 min. Bagetid: ca. 15 min. Fryse-egnede

 

# Ingredienser til 10 stk. bagels:

25 g gær (½ pakke)
3 dl vand
1 tsk sukker
1 spsk salt
1 spsk olie (neutral fx raps- eller vindruekerneolie)
250 g sigtemel
ca. 225 g hvedemel
1 sammenpisket æg til pensling

Drys: sesamfrø eller blå birkes

*

 

1. Opløs gæren i fingerlunkent vand (ca. 40 grader) og tilsæt sukker.

Lad blandingen stå en halv times tid, til den skummer.

 

2. Tilsæt salt, olie og sigtemel og derefter hvedemelet gradvist.

 Ælt dejen grundigt, til den er glat og smidig.

 

3. Lad dejen hæve ca. 1 time og 30 min.

Tril 10 lange pølser à 25-28 cm.

Form dem til ringe på et melstrøet bord og tryk enderne godt sammen.

Lad dejringene efterhæve 30 min.

 

4. Bring en stor gryde med vand i kog.

Kog dejringene 2-3 stykker ad gangen i 2 minutter, så de hæver.

 

5. Tag dem op med en hulske og læg dem tilbage på bagepapir på to bageplader.
Pensl med æg og drys evt. med birkes eller sesamfrø.

Bag bagels straks i en 225 °C varm ovn med varmluft i ca. 15 min., til de er pænt gyldne i farven og lyder hult, når du banker på dem i bunden.

 

6. Lad bagels-ringene køle af på en bagerist.

Skal de fryses, er det bedst at lægge dem i fryseposer, mens de stadig er lune.

 

Tips: Bagels er ringformede boller, der oprindeligt er jødiske og meget typiske for New York. De er kommet til USA med emigranter fra Sydtyskland og omegn. Nogle sprogforskere mener, at ordet bagel stammer fra det gammeltyske ord "boug", der betyder ring eller armbånd. I USA kan man få mange varianter af surdejs-, fuldkorns-, sesam- og grovbagels med mange slags fyld.

 

Klassiske bagels

 


Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 245 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Ristet bagel med ahornsirup og frugtEn bagel bliver af mange nævnt som et jødisk stykke bagværk, men er i virkeligheden...
• Ristet bagel med ahornsirup og frugtEn bagel bliver af mange nævnt som et jødisk stykke bagværk, men er i virkeligheden...
• Ristet bagel med ahornsirup og frugtEn bagel bliver af mange nævnt som et jødisk stykke bagværk, men er i virkeligheden...
• Koldskål med appelsin og ingefærKoldskål med appelsin og ingefær er perfekt til en varm sommerdag. På www.madkursus.com...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os