Logo

Klassiske med chokoladesmørcreme cupcakes

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Klassiske med chokoladesmørcreme cupcakes

Den mørke chokolade i denne opskrift giver glasuren en flot skinnende overflade.

 

18 cupcakes:

225 g usaltet smør

225 g sukker

225 g hvedemel

2 ½ tsk bagepulver

4 spsk kakaopulver

4 æg

1 tsk vaniljeekstrakt

Glasur:

100 g mørk chokolade, hakket

2 spsk piskefløde

50 g usaltet smør

100 g flormelis, sigtet

 

Varm ovnen op til 175°C og læg 18 papirforme i muffinforme.

Rør alle ingredienserne til kagerne sammen i en skål med en elektrisk håndmikser, til det er glat - det tager 2-3 minutter.

Fordel dejen i papirformene.

Bag kagerne i 20 minutter.

Tag formene ud af ovnen og lad dem køle af i 5 minutter.

Løft papirformene op af formene og lad kagerne helt køle af på en rist.

Lav glasur:

Rør chokolade, fløde og smør sammen i en gryde over lav varme, til det er glat. Tag gryden af varmen og rør flormelis i, til glasuren er glat.

Fordel glasuren på kagerne.

Opbevar kagerne uden glasur i en lufttæt beholder i op til 2 dage.

 

Variationer:

 

Cupcakes med chokoladesmørcreme og mørk og hvid chokolade

Følg basisopskriften.

Tilsæt dejen 3 spsk af en blanding af mørke og hvide chokoladeknapper.

 

Cupcakes med chokoladesmørcreme og macadamianødder

Følg basisopskriften. Rist 60 g macadamianødder let og hak dem fint.

Rør nødderne i glasuren, efter at sukkeret er tilsat.

 

Orangecupcakes med chokoladesmørcreme

Følg basisopskriften.

Erstat vaniljeekstrakt med 1 spsk revet skal fra en usprøjtet appelsin.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 3.146 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad hedder USA’s næste præsident?
Effektiv reklame - klik her